Covid-19

Tillvaron är så annorlunda på grund av Covid-19 och vardagsrutinerna har förändrats. Vi vet ingenting om den närmsta framtiden och vi får ännu en tid räkna med en fortsatt justerad vardag. Vi är rekommenderade att begränsa våra sociala kontakter. För oss i Equmeniakyrkan Asklanda-Ornunga innebär det att vi under denna period kommer att inbjuda till direktsända webb-gudstjänster och andakter.

Vi kommer fortsätta att samlas till mindre samlingar med rekommendationen: vet du att du har varit i kontakt med många människor den senaste tiden bör du stanna hemma i respekt mot andra du kommer möta och den risk för smitta som du bär med dig. Vi påminner varandra om noggrannhet med handhygien och att vi håller fortsätter att hålla avståndet till varandra.

Bibelrunda: Inför varje gudstjänst och helg finns en ny bibelrunda uppsatt på stigen mellan Equmeniakyrkan och Asklanda kyrka (start vid kyrkans entré och sedan går den förbi tennisplanen). Rundans texter finns även på soffbordet i kyrkans entré och finns här på hemsidan för din egen promenad.

När det finns personal i kyrkan och kyrkan är öppen så är du välkommen in för ett samtal eller stanna upp i bön och andakt.

Som församling och medmänniska får vi inte glömma bort varandra. Ring gärna någon som du inte sett på länge och erbjud gärna dig att ge hjälp. Har du behov av hjälp med inköp av mat och mediciner eller annat praktiskt så hör av dig till Christina Uggla (tel 076-3375613) så lotsar hon någon att hjälpa dig.

Behöver du eller någon du känner hjälp med det praktiska för att kunna se webb-gudstjänsterna så kan du höra av dig till Johan Ahlgren (tel 073-6421063).