Filip Henriksson – vår nye ungdomsledare

Sedan den 1 december 2019 har vi en ny ungdomsledare. Jag har haft en liten pratstund med Filip för att du också skall lära känna honom.

Vem är Filip Hermansson? Jag är en kille på 23 år som verkligen
brinner för att jobba som ungdomsledare för att ungdomar skall få ett bättre liv och komma närmare Gud och Jesus.

Din familj? Min familj består av mamma Anna, pappa Stefan, storebror Viktor och lillasyster Vilma. Jag bor tillsammans med min fästmö Lisa Åsbogård i ett litet hus i centrala Vårgårda. Vi är förlovade sedan två år tillbaka. Lisa går just nu på en bibellinje på Hjälmareds folkhögskola.

Söndagsskola, scout, tonår? Mina föräldrar är inte aktiva i någon
kyrka, så därför var det inte aktuellt med någon söndagsskola. Istället för scout var jag med ute och orienterade. I tonåren
kom jag i kontakt med missionskyrkans ungdomsarbete och där har jag varit både deltagare och ledare.

Utbildning Jag gick på Sundlergymnasiet och läste naturvetenskap. Sedan blev det högskolan i Halmstad där jag läste till digital designer.
Utbildningen var på tre år.

Församlingen Vårgårda Jag har varit medlem i Equmeniakyrkan i
Vårgårda ungefär fyra år. Jag var ju inte ung längre och kände att jag behövde ha något mer, så det blev en del samtal om församlingen med både kompisar och pastorer. Det handlade mycket om gemenskapen i församlingen så jag gick med.

Ungdomsarbetet Min första kontakt med Equmenia var inte i Vårgårda, det var här i Asklanda-Ornunga. Jag var kompis med Jon Ahlgren och han lockade mig att komma hit och spela i den lovsångsgrupp han var med i här i kyrkan. Sedan hängde jag med lite mer här och de första lägren jag var med på var med gänget från Asklanda-Ornunga.

Ungdomsledare i Sennan När jag läste i Halmstad träffade jag
Kenny Rydén som var pastor i Sennan. Han frågade om jag ville hjälpa till med deras ungdomssamlingar på fredagskvällarna och det tackade jag ja till och efter en tid blev det också att jag hjälpte till vid
ungdomsgudstjänster. Jag var där i ett och ett halvt år.

Fyra huvudintressen När du hälsades välkommen hit berättade du om fyra huvudintressen matlagning, musik, datorspel och självklart Gud. Du gillar också att umgås med vänner och att vara ute i naturen har du sagt.

Vilket står högst? Det som står högst är, att lära känna Gud och Jesus ännu bättre.

Varför sökte du det här jobbet? Från början hade jag inte tänkt att göra det. Jag fick en fråga av Linnea Klebom och några hade bett min fästmö Lisa att övertala mig, men just då kände jag inte att
det var dags. Lite längre fram på hösten förstod jag att jag skulle bli arbetslös, då blev jobbet här aktuellt för mig igen så jag ringde till
Anders Fritzon.

Din viktigaste uppgift i ditt nya jobb? Jag upplevde på Branäslägret att min viktigaste uppgift är att finnas med bland ungdomarna. Det är viktigt för dem att ha någon att prata med. Självklart vill jag
också hjälpa dem att få lära känna Gud och få känna den trygghet som jag känner.

Vad skall du bli när du blir stor? Det kan jag faktiskt inte svara på, det finns många tankar som går runt i mitt huvud. Att ha ett vanligt jobb men att finnas med i en församling med de gåvor jag ha
tänker jag ibland. Så finns också tanken att bli pastor. Kanske borde jag utbilda mig till läkare och hjälpa människor på det sättet.
Just nu tror jag att det blir något där jag får hjälpa människor i vardagen.

Något du tycker jag missat att fråga? Efter lite betänketid kom ett leende och så berättar han. Jag har ett litet smeknamn, en del kallar mig för Näsblods-Filip. Jag var med på ett Särnaläger. Jag tillhörde ett gäng lite extra coola killar. I avslutningen på en kvällsandakt blev vi uppmanade att komma fram för samtal eller förbön. Nu skulle jag vara lite rolig och gå fram och ställa en cool fråga. Min fråga blev inte som jag tänkt mig. Helt plötsligt sa jag: Jag vill bli kristen. Jag är rätt känslig så jag började storgråta. Tårarna forsade ner för mina kinder och plötsligt märkte jag att jag också fått näsblod. Det blev en stor pöl på golvet att ta hand om efteråt. Och kristen blev jag och ibland berättar jag för ungdomar hur det kan gå till att bli kristen.

Leif Brunnegård