Hälsning från Kinkenge

I augusti månad fick vi ett nytt brev från församlingen i Kinkenge och i september månad var Equmeniakyrkans missionärer i Kinkenge och hälsade på och har med sig hälsningar därifrån.

Kyrkan i Kongo har haft årsmöte i augusti och då bestämdes att pastor Bambunga är kvar några år till med ansvar för Kingkenge och dess omkringliggande småförsamlingar Luango och Yangala. Pastor Bambunga skriver i sitt brev att nu på sommaren är det kyligt och dimmigt, solen kommer inte fram bakom dimman. Mangoblommorna blommar och snart kommer mangosäsongen. I församlingslivet har man haft barnvälsignelse för 18 barn under läsåret 22/23, man har döpt 15 kvinnor och män. Pastorns arbete är både i församlingen men också närvarande på sjukhuset och skolan som undervisare och stöd.

Missionärerna Tilda och Clara åkte dit i sitt jobb med hälsovårdsdepartementet i den nationella kongolesiska kyrkan CEC. De besökte sjukvårdsinrättningar i Kinkenge, Kingoyi, Luango och Yangala. De sov några nätter på varje ställe och fick på dagarna besöka sjukvården och lära sig vad som fungerade och vilka behov som fanns för att förbättra vården. Kinkenge visade glatt upp sugklockan som vi bidragit med och beskrev att den redan kommit till användning. Tilda och Clara firade gudstjänst i Kinkenge innan de åkte hem tillbaka till Luozi.  

När Tilda och Clara var i Kinkenge fick de med sig text till bönekalendern för 2024 som Kinkenge skrivit och med de nya bilderna som Tilda och Clara tog kommer vi göra en ny kalender till årsskiftet.

Missionärshuset
Kyrkan i dimman