Equmenia, Söndax

Söndax online 05-08, de 10 spetälska

Här kan du och dina föräldrar hitta på roliga och lärorika Söndax aktiviteter hemifrån!

Observera

Denna text publicerades första gången den 2021-05-08. Den kan därför innehålla information eller ståndpunkter som är inaktuella. Den finns tillgänglig på hemsidan för arkivändamål.

Välkommen till Söndax online!

Här kan du och dina föräldrar hitta på roliga och lärorika Söndax aktiviteter hemifrån!

Tema: De 10 spetälska

Minnersvers: Jag vill tacka dig, Herre, av hela mitt hjärta. Psalm 9:2

Swish för kollekt: 123 302 2035, kollekten går till förskolan i Kinkenge

Uppdrag

Gud blir glad för vår tacksamhet och det finns alltid något att vara tacksam över. Det kommer finnas ett ”träd” att fästa tacksamhets-lappar på under söndax avslutningen 23/5. Skriv en liten lapp (gärna med färg) över vad du är tacksam för, ta sedan med dig lappen till söndax avslutningen och fäst den på vårt tacksamhetsträd. Trädet kommer stå i kyrkan under våren/sommaren så det kommer finnas möjlighet även efter avslutningen att sätta dit er tacksamhets-lapp.

Pyssel / lek

– 10 saker, men 1 är borta
   Lägg 10 saker på en bricka. Är ni flera som är med i leken börjar först 1 att kolla på alla saker en stund för att sedan blunda medan övriga bestämmer vilken av sakerna som ska tas bort. Barnet som blundat ska sedan försöka komma på vad som saknas på brickan.

Gestalta ordet tack

Försök genom att forma din egen kropp bilda alla bokstäver till ordet tack, man behöver oftast vara fler än 1 person. Testa annars att använda olika redskap eller föremål för att skapa ordet tack på golvet/marken.

Ordpussel, vad ska ordet bli? Kolla på Gudstjänsten 9/5-21 för dagens barnruta

Finn 5 fel