Vad är väl ett nyårsläger?

Halloj församlingen!
Alldeles nyligen var ett omkring 40 personer starkt gäng av deltagare och ledare från A-O Equmenia på ett nyårsläger i Hedemora. Samma läger som en gång hetat Särnalägret och Branäslägret och som nu kallas Expect, i samma anda som det mycket kära Explore-lägret som hålls om somrarna. Bussarna med förväntansfulla deltagare for upp den 28 december och möttes av den för alla okända Vasaskolan som skulle vara deras hem för en knapp vecka.
För hela tre årskullar var det till och med det allra första mötet av ett av våra nyårsläger överhuvudtaget. Men ack ett så bra första läger de fick!
Trots regn första dagen, och 40 minuter resa dit från skolan så verkar de stabila backarna och liftarna i Romme-Alpins skidsystem ha levererat mycket godkänd skidåkning till de modiga som vågade sig dit. Matsalen levererade som så många gånger förr kulinariska upplevelser i världsklass och deltagarna verkade knappt ens ha hunnit bli trötta på den beryktade nattmacke-krämen innan lägret var slut och de åkte hem den 2 januari.

Att ens kommentera alla lägrets trevligheter är en övermäktig uppgift! Skrattfyllda spex, mäktiga andakter, en galen lära-känna-lek, ett upplyftande nyårstal, skrattretande dassblad, roliga tvärgruppsträffar, en festlig nyårs-cabarét, en fartfylld sista-dagen-konsert/party, mysiga ortssamlingar och den alltid så efterlängtade ringdansen!
Ni ser, det är så mycket att det måste vara omöjligt att leva sig in i det om man inte var där. Men därför kommer alldeles här under denna text alla lägrets videodagböcker som spelats upp under kvällarnas spex, så att ni som inte hade turen att vara med ändå kan få en inblick i lägerlivets fantastiska värld!